baner
zagreb airport

popovaca 2016U povodu obilježavanja Dana Grada Aeroklub Popovača je na cjelodnevnom druženju na letilištu u Voloderu okupilo domaćine kao i članove aeroklubova iz susjednih mjesta.
„U okviru ovog susreta članovi popovačkog Aerokluba koji broji 12 članova i Aerokluba OSA iz Kutine sa 24 člana demonstrirali su letove motornim zmajevima, mikrolaganim avionima, modelima odnosno maketama i dronovima. Susretima su se pridružili i članovi ostalih udruga koje djeluju u sastavu Zajednice tehničke kulture Grada Popovače - robotičari i informatičari. Riječ je o već tradicionalnom druženju kojim dajemo svoj doprinos obilježavanju Dana Grada. Svi zainteresirani građani tijekom ljetnih mjeseci ovdje nas mogu pronaći svakog vikenda od 18 sati, a zimi između 15 i 17 sati"- ističe predsjednik Kluba Marijan Rukavina.

Aeroklub Popovača u Popovači djeluje od 2007. godine, a osnovan je u cilju promicanja zrakoplovnih sportova na ovom području. „Prije tri godine krenuli smo uređivati letilište ovdje u Voloderu koje se prostire na 33000m². Riječ je o državnom zemljištu kojeg nam je na korištenje ustupio Grad Popovača i ovim putem zahvaljujemo im na potpori u ostvarenju naših projekata i aktivnosti. Nakon stjecanja potrebnih minimalnih tehničkih uvjeta preselili smo na letilište u Voloderu prije godinu dana i ovdje su nam osigurane sve pretpostavke za bavljenje sportsko- rekreativnim zrakoplovstvom"- ističe Rukavina.

Program rada Kluba inače obuhvaća niz druženja u okviru kojih se predstavlja i promovira ovaj specifični sadržaj. Tako Aeroklub Popovača 27. srpnja obilježava svoju godišnjicu, a potom u rujnu održava i tradicionalno druženje letača u povodu manifestacije Voloderska jesen. „U studenom obilježavamo Martinje, a družimo se i na Silvestrovo kada se utvrđuje i Plan aktivnosti za narednu sezonu. Kroz godinu obilježavamo i Vincekovo, a potom i uskrsne blagdane kada otvaramo novu sezonu letenja"- najavljuju iz Aerokluba.

Foto: Grad Popovača