baner
zagreb airport

Boeinga 737 MAX NorwegianOd kraja prošle godine za tu je cijenu uvedena direktna linija iz Osla u Boston. Naime, niskotarifni Norwegian Air Shuttle koji leti na toj rotaciji, u četvrtak je u prodaju pustio karte po još nižoj cijeni, i to za 10 novih linija između Europe i SAD-a, piše Slobodna Dalmacija.

Ponuda novih povoljnih prekoatlantskih letova, koji kreću od lipnja, proširena je na linije iz Dublina, Edinburgha, Belfasta, Corka i Shannona, a na istočnoj obali će se slijetati u tri zračne luke Bradley, Providence i Stewart, koje iako udaljene sat do dva vožnje, gravitiraju New Yorku. Do sad je već prodano prvih 10 tisuća jednosmjernih karata koje su bile ponuđene po akcijskoj cijeni od 65 dolara a redovne cijene biti će od 99 dolara.

Troškovi leta Norwegian Air Shuttle smanjio je na način da leti ka manjim američkim zračnim lukama koje imaju niže naknade te korištenjem uskotrupnog Boeinga 737-MAX koji ima jedan prolaz između sjedala.

Prilikom prezentacije ovog poslovnog modela glasnogovornik Norwegian Air Shuttle-a Anders Lindström pohvalio se rastom prihoda za 16 posto u 2016. godini, te naruđbom od 260 novih aviona od Boeinga i Airbusa.

U međuvremenu, ni konkurencija ne miruje. British Airways najavio je svoje prve low-cost prekooceanske letove iz Barcelone za ovu godinu, priznavši kako su ih upravo Norvežani natjerali na ovaj poslovni potez.

Slične projekte najavljuje i francusko-nizozemska grupacija Air France-KLM, ali i njemački prijevoznik Lufthansa koji će ovaj tip poslovanja širiti preko svog brenda Eurowings.

Novonastali poslovni model za Slobodnu Dalmaciju komentirao je direktor Međunarodne zračne luke Brač, Tonči Peović: "Norwegian Air ozbiljna je kompanija, koja je prva krenula u ovu priču, ali u pitanju je zasigurno dobar marketing jer 100 dolara je možda promotivna cijena leta, no prosječan iznos koji će plaćati putnici zasigurno će biti viši. Cilj svake niskotarifne kompanije je da njihovi avioni budu što više u zraku, da imaju dobru popunjenost. Dio poslova i papirologije obavlja kabinsko osoblje, nudeći pritom minimalan servis svojim putnicima.

- Sve to može funkcionirati i donositi značajne uštede na kraćim linijama unutar Europe, no ne i na interkontinentalnim letovima. Nižu cijenu letova mogu nuditi zato jer imaju flotu najnovijih štedljivih aviona koje su kupili po povoljnoj cijeni, ali i jer zapošljavaju već školovane pilote iz cijelog svijeta kojima daju niže plaće u odnosu na kolege iz Norveške i SAD-a, zbog čega su već imali problema sa sindikatima", kazao je Peović.

Foto: Copywrite Boeing