baner
zagreb airport

DuIz godine u godinu, dubrovačka Zračna luka ostvaruje sve bolje i bolje rezultate, a i lanjski rekordni uspjeh, trajat će, čini se kratko, budući se ove 2017. očekuje porast putničkog prometa od čak 10 posto! U prva dva mjeseca ove godine, siječanj i veljača, u dubrovačkoj zračnoj luci je zabilježeno čak 3.861 putnika više nego lani kroz isto razdoblje (sveukupno 42.142 putnika). O očekivanjima, pred početak sezone, najavama, dolascima i mreži zračnog prometa u koju je uključen i Dubrovnik, novinari časopisa DBVinfo razgovarali su s Franom Luetićem, zamjenikom generalnog direktora dubrovačke zračne luke. Razgovor prenosimo u cjelosti.

Uskoro počinje sezona, prema potpisanim ugovorima, što možemo očekivati u sezoni koja je pred nama?
- Nova ljetna sezona 2017., započinje u nedjelju, 26. ožujka. Prema najavama letova i već potpisanim i produženim ugovorima sa zrakoplovnim prijevoznicima očekujemo povećanje prometa u odnosu na rekordnu prošlu godinu za 10%, premda se ova brojka može mijenjati i prema dolje i prema gore tijekom cijele sezone koja će trajati sedam mjeseci.

Na konferenciji za novinare upozorili ste na zimske redovne linije, Frankfurt, Istanbul - koje nisu zadovoljavajuće popunjeni, kakva bi bila ocjena nakon tih zimskih mjeseci? I, s kakvim obrazloženjem se može "zahtijevati" održavanje tih linija ukoliko nema interesa i koliki bi on trebao biti u postotku popunjenosti kabine da bi prijevoznicima bio isplativ?
- Tekuće zimske sezone smo, za razliku od prethodnih sezona, bili vrlo dobro povezani s dva vrlo značajna svjetska odredišta, odnosno čvorišne zračne luke (svaka od njih je povezana izravno s gotovo tri stotine svjetskih zračnih luka) Frankfurtom i Istanbulom i to tri puta na tjedan sa svakom od istih. Nažalost, spomenuti letovi su slabo popunjeni iz razno-raznih razloga, ali ovom prigodom to ne bih obrazlagao, u svakom slučaju drago mi je da smo nakon dugogodišnjih napora, razgovora i pregovora, u suradnji s lokalnim subjektima uspjeli zimsku prometnu izoliranost zračnim putem smanjiti, to jest omogućiti izravne veze sa cijelim svijetom svim putnicima koji imaju namjeru doputovati, ili otputovati iz Dubrovnika, i to po vrlo prihvatljivim cijenama zrakoplovnih karata.

frano lueticObzirom na aktualno stanje, koji postotak niskotarifnih prijevoznika očekujemo na našoj zračnoj luci? Na što postotak niskotarifnih kompanija u općem prometu, upućuje u poslovanju neke zračne luke?
- Tijekom nastupajućeg ljetnog razdoblja u našoj zračnoj luci očekujemo 11 niskotarifnih prijevoznika: easyJet, jee2.com, Eurowings, Monarch airlines, Niki Norwegian, Transavia Fr, Transavia Ho, Travel Service, Volotea, Vueling, a oni će nas povezivati s 46 europskih odredišta.
U protekloj godini postotak broja putnika prevezenih ovim prijevoznicima u našoj zračnoj luci je iznosio 40%, što je povećanje udjela od 5% u odnosu na godinu prije. Niskotarifni projevoznici ulažu velike napore u promidžbu, smanjenje troškova poslovanja, povećanje frekvencija letova prema svim zračnim lukama, a ne samo velikim čvorištima, tako da njihov pristup prema putnicima postaje sve više privlačan, a to govore i rezultati, naravno ne samo iz naše zračne luke, nego i svugdje širom svijeta. Odlično proučavaju tržište pa su se prilagodili u potpunosti potražnji putnika sa svim njihovim zahtjevima.

Koji niskotarifni avioprijevoznici stižu k nama ovoga ljeta i koliko je njihova usluga, u načelu, jeftinija od redovnih linija?
- Mi se ne bavimo usporedbama i kalkulacijama cijena putovanja bilo kojeg prijevoznika, međutim, pojavom niskotarifnih prijevoznika i tradicionalni prijevoznici su prilagodili cjenovnu politiku zahtijevima tržišta, tako da u posljednje vrijeme sve više tradicionalnih prijevoznika prelazi na tzv. "hybrid" model, a isto taj model počinju primjenjivati niskotarifnjaci, dakle zbog jake konkurencije na tržištu,
nužna je prilagodba.

Koje nove kompanije ćemo vidjeti ove sezone na stajanci dubrovačke Zračne luke, s kolikim brojem destinacija i brojem kompanija ćemo biti povezani sa svijetom?
- Od novih prijevoznika imat ćemo britanski Stobart koji će letjeti prema zračnoj luci južnog dijela Londona, Southend (54 leta), zatim tijekom kolovoza Alitalia nekoliko letova za Rim i Sunexpres za Leipzig. Od novih odredišta letjet će Volotea za Strasbourg, Je2.com za Glasgow, Eurowings za Salzburg, EasyJet za Belfast, Basel i Napulj.

Jeste li vodili računa o nekom optimalnom broju povećanja zrakoplova, obzirom na završne radove rekonstrukcije ZLD i vrijeme koje će biti potrebno za usklađivanje svih procesa u prihvatu i otpremi zrakoplova i putnika?
- Vezano za novu putničku zgradu, možemo reći da će se poboljšati udobnost putnika, smanijiti ljetne gužve u prostorima registracije putnika, zaštitnog pregleda, ugostiteljsko-trgovačkih sadržaja, kao i na samim izlazima, a i dva nova mosta za ulazaka/ izlazak iz zrakoplova će poboljšati kvalitetu usluge svim našim putnicima