baner
zagreb airport

Emirates Boeing 777 300ER

Zrakoplov Emiratesa, jedne od najvećih zrakoplovnih kompanija u svijetu, Boeing 777-300EU sa 364 sjedala, sletjet će 1. lipnja na svom inauguracijskom letu na Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman.

Emirates će naime sutra započeti svakodnevne i cjelogodišnje izravne letove između Zagreba i Dubaija. Kako su izvijestili iz Ministarstva turizma, ministar Cappelli je tim povodom već u Dubaiu a u sklopu službenog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima danas se sastaje s predsjednikom Uprave Timom Clarkom.

"Sa čelnim čovjekom Emiratesa ministar Cappelli će razgovarati o važnosti uvođenja izravnog leta Zagreb-Dubai za dodatni razvoj turizma i hrvatskog gospodarstva, a u planu mu je i sastanak s izvršnim direktorom jedne od najvećih korporacija zdravstvenog osiguranja na svijetu CIGNA Jai Vermom, s kojim će razgovarati o mogućnostima zajedničke suradnje oko zdravstvenog turizma", najavljuju iz Ministarstva.

Povodom dolaska Boeinga 777-300EU zrakoplova, iz Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman poručuju da nedavno otvoreni novi terminal zračne luke ima spojni zračni most posebno namijenjen širokotrupnim zrakoplovima, dok iz kompanije Emirates ističu da su zbog toga preuredili svoj prodajni ured u Zagrebu, koji radi više od deset godina u Hotelu Westin, kao i da u tom uredu radi domaće osoblje, a u kompaniji gotovo 250 hrvatskih članova posade i pilota.

Napominju i da će njihov let između Zagreba i Dubaija trajati šest sati, a svi očekuju da će to obostrano pojačati turističke i poslovne posjete i Dubaiju i Hrvatskoj, ali i prijevoz tereta, jer će Emiratesov zrakoplov dnevno moći prevoziti i do 23 tona tereta po letu.

Promotive (početne) cijene povratnog leta kreću se blizu 400 eura u ekonomskoj klasi.